Actueel

Schort alcoholverkoopverbod rond kerstdagen op

19 uur geleden  - Supermarktketen Deen roept op om het huidige alcoholverkoopverbod na 20.00 uur op te schorten tot 22.00 uur rond de kerstdagen. Algemeen directeur Leendert van Eck pleit hiervoor om zo de drukte in de winkels beter te kunnen spreiden.

Lees verder >

Betrek veel meer vrouwen bij wetenschappelijk onderzoek

20 uur geleden  - De biologische verschillen tussen mannen en vrouwen zijn nog groter dan gedacht. Daarom moet er bij wetenschappelijk onderzoek apart naar mannen en vrouwen worden gekeken. Hiervoor pleit Robin Hartman, onderzoeker van het UMC Utrecht. Dit is belangrijk omdat onderzoek grote gevolgen heeft voor de behandeling van vrijwel alle aandoeningen.

Lees verder >

Gevolgen van alcohol groter dan gedacht

1 dagen geleden  - Veel Nederlanders onderschatten de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen van overmatig alcoholgebruik. Dat blijkt uit recent onderzoek van het Trimbos-instituut, dat uitgevoerd werd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees verder >

Voetballegende en lotgenoot Diego Maradona overleden

5 dagen geleden  - Gisteren is Diego Maradona overleden. Het was algemeen bekend dat de Argentijnse voetbalster een verslaving had. Ondanks meerdere pogingen om in herstel te komen, is hem dat helaas niet gelukt. Hij is zestig jaar geworden.

Lees verder >

Verbod op grondstoffen designerdrugs

6 dagen geleden  - Het kabinet presenteert vandaag een wetsvoorstel dat niet alleen designerdrugs, maar ook de grondstoffen daarvan moet gaan verbieden. Met de nieuwe wet wil men drugscriminaliteit ondermijnen, en drugsgebruik met name onder jongeren indammen.

Lees verder >

Online Jaarsymposium Verslaving

vorige week  - Het Jaarsymposium Verslaving zal dit jaar online plaatsvinden. Op donderdag 10 december, van 13.00 tot 17.30, kunnen professionals uit de verslavingszorg virtueel deelnemen aan het symposium.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 416 Volgende
LEES MEER...