Actueel

Anorexiazorg is ‘hoofdpijndossier’ volgens minister

vorige week  - Minister Hugo de Jonge (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) noemt de anorexiazorg zijn grootste hoofdpijndossier. Dat zei hij gisteren tijdens een debat over jeugdhulp in de Tweede Kamer.

Lees verder >

Grootschalig onderzoek naar verslavende pijnstillers

vorige week  - Wetenschappers, zorginstellingen en farmaceutische bedrijven onderzoeken samen het gebruik van verslavende pijnstillers in Nederland. Het doel: voorkomen dat er in Nederland een vergelijkbaar opiaatprobleem ontstaat, zoals in de VS.

Lees verder >

Alliantie Nederland Rookvrij krijgt award van WHO

vorige week  - De Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) kreeg deze week de World No Tobacco Day Award van de World Health Organization (WHO). De wereldgezondheidsorganisatie spreekt vooral haar waardering uit voor de Rookvrije Generatie, een initiatief dat de ANR in gang zette.

Lees verder >

Kate Middleton op de bres voor verslaafde kinderen

vorige week  - Middleton was gisteren aanwezig bij het jaarlijkse diner dat in het teken stond van de Addiction Awareness Week. Mensen het gesprek aan laten gaan over verslaving, en de effecten daarvan, is het doel van de week.

Lees verder >

Medicinale cannabis mogelijk alternatief voor opioïden

vorige week  - Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) gaat onderzoeken of een combinatie van medicinale cannabis en zware pijnstillers helpt voor mensen met chronische pijn in spieren en bindweefsels. Als het onderzoek slaagt, kan de mix een alternatief zijn voor opioïden zoals oxycodon.

Lees verder >

Aantal rookvrije stranden Spanje stijgt

2 weken geleden  - Een sigaret opsteken terwijl je ligt te bakken aan zee, zit er op steeds meer Spaanse stranden niet in. Het motief voor de ‘playas sin humo’, ofwel ‘stranden zonder rook’, is dat het ook de gezondheid van niet-rokers, waaronder kinderen schaadt.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 371 Volgende
LEES MEER...