Actueel

5 praktische tips voor een nieuwe start

2 dagen geleden  - Herstel is niet alleen maar niet meer gebruiken (no way!) of nieuw gedrag aanleren. Herstel zit ‘m ook in kleine en grotere praktische dingen. Een frisse wind door je (nieuwe) leven in (pril) herstel maakt het leuk en afwisselend. Deze 5 tips brengen je op weg.

Lees verder >

Wereldwijde cijfers over middelengebruik

2 dagen geleden  - Onderzoek naar wereldwijd roken, alcohol- en drugsgebruik toont aan dat dood door middelengebruik het hoogst is onder gebruikers van tabak (110,7 sterfgevallen per 100.000 mensen), gevolgd door alcohol en illegale drugs (33,0 en 6,9 sterfgevallen per 100.000 mensen).

Lees verder >

Hoge boete voor roken in auto

3 dagen geleden  - Rokers die in Vlaanderen roken in de auto, terwijl er kinderen tot zestien jaar bij zitten, kunnen een boete tot 1000 euro krijgen. De Vlaamse regering heeft een voorstel hierover goedgekeurd.

Lees verder >

Amerikaanse gokverslavingexperts luiden noodklok

vorige week  - Gisteren besloot het Amerikaanse Hooggerechtshof dat het verbod op sportweddenschappen, niet grondwettig is, waarmee het de weg in principe vrijmaakt voor legalisatie. Verslavingsexpert waarschuwen in de New York Post voor meer gokverslaafden.

Lees verder >

Kabinet wil rookvrije sigaret met tabak verbieden

vorige week  - Staatssecretaris Blokhuis wil de verkoop van apparaten die tabak verhitten aan banden leggen. Philip Morris verkoopt het apparaat IQOS als alternatief voor roken, maar gebruikers inhaleren de damp van verhitte tabak.

Lees verder >

Daling Nederlands alcoholgebruik stagneert

vorige week  - De daling van het alcoholgebruik in Nederland is gestopt. In de afgelopen jaren daalde het gebruik, maar in 2017 blijkt het zelfs weer iets te zijn toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van onder andere Nederlandse Brouwers en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 313 Volgende
LEES MEER...