Actueel

San Francisco gaat e-sigaret verbieden tot risico’s bekend zijn

1 dagen geleden  - Ambtenaren van de gemeente San Francisco stellen een wet voor om de verkoop van e-sigaretten te verbieden. Dit is tot de gezondheidsrisico’s bekend zijn. Het doel van de wet is het indammen van gebruik onder jongeren en zodat zij ook minder snel verslaafd raken

Lees verder >

Artsenorganisatie wil voedingswaarden op alcoholetiket

1 dagen geleden  - De Europese artsenorganisatie (CPME) pleit voor etiketten op alcoholische dranken waarop ingrediënten en voedingswaarden vermeldt staan. De organisatie wil daarmee dezelfde regels stellen als voor niet-alcoholische dranken.

Lees verder >

Paris Jackson wil niet opgenomen worden in kliniek

3 dagen geleden  - Paris Jackson, de dochter van the King of Pop wil niet opgenomen worden in een verslavingskliniek. Twee dagen eerder zou ze het ziekenhuis nog hebben verlaten na een vermeende poging tot suïcide.

Lees verder >

5 feiten over lachgas

3 dagen geleden  - Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat steeds meer jongeren lachgas gebruiken als roesmiddel. Het (legale) middel is onder andere verkrijgbaar in kleine zilverkleurige lachgaspatronen. Een aantal feiten over lachgas.

Lees verder >

Trump: Doodstraf voor dealers

3 dagen geleden  - President Trump heeft bekend gemaakt hard te willen optreden tegen de ‘opiatencrisis’ waar Amerika mee kampt. Zo wil hij de straffen op drugssmokkel en de handel in de middelen flink verhogen en dealers de doodstraf op kunnen leggen.

Lees verder >

Groter risico op psychose bij sterkere wiet

3 dagen geleden  - Cannabisgebruik leidt tot een groter risico op psychoses, vooral als het THC-gehalte van cannabis hoog is. Dat schrijven wetenschappers in het medische tijdschrift The Lancet Psychiatry. Sterke cannabis is wiet of hasj met een THC-percentage van minstens 10 procent.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 359 Volgende
LEES MEER...