Actueel

Meer hulp voor kinderen van verslaafde ouders

2 dagen geleden  - Hulpverleners moeten meer aandacht hebben voor kinderen van verslaafde ouders. Dat vindt Minister Hugo de Jonge.

Lees verder >

Gameverslaving een officiële ziekte

3 dagen geleden  - De Wereldgezondheidsorganisatie erkent gameverslaving nu officieel als ziekte. De aandoening is opgenomen in het nieuwe overzicht met ziektes, die de organisatie vandaag verspreidde.

Lees verder >

Aantal jonge ‘comazuipers’ weer gestegen

6 dagen geleden  - Het aantal minderjarige jongeren dat in het ziekenhuis beland door alcoholvergiftiging is met 10 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Signaleringscentrum Kindergeneeskunde (NSCK).

Lees verder >

Belgische minister gaat door met eigen alcoholplan

vorige week  - De Belgische Hoge Gezondheidsraad lanceerde maandag een aantal aanbevelingen in de strijd tegen overmatig alcoholgebruik. Het ziet er niet naar uit dat de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block dit advies gaat opvolgen. Ze belooft haar eigen alcoholplan verder uit te zullen voeren.

Lees verder >

Ficq en De Kanter reageren op sjoemelsigaret: 'Alles uit de schappen'

vorige week  - Alle sigaretten die meer schadelijke stoffen bevatten dan de wettelijke norm toestaat, moeten per direct uit de schappen worden verwijderd. Dit eisen advocaat Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter naar aanleiding van onderzoek van het RIVM waaruit blijkt dat sigaretten nog schadelijker zijn dan gedacht.

Lees verder >

5 oefeningen voor meer zelfvertrouwen

vorige week  - Door verslaving daalt over het algemeen iemands zelfvertrouwen tot een waarde van 0. Logisch, als je je keer op keer voorneemt om te stoppen, terwijl dat simpelweg niet lukt. Eenmaal in herstel helpen deze 5 oefeningen je om zelfverzekerder door het leven te gaan.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 317 Volgende
LEES MEER...