Actueel

Gevolgen van alcohol groter dan gedacht

21 uur geleden  - Veel Nederlanders onderschatten de persoonlijke en maatschappelijke gevolgen van overmatig alcoholgebruik. Dat blijkt uit recent onderzoek van het Trimbos-instituut, dat uitgevoerd werd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees verder >

Voetballegende en lotgenoot Diego Maradona overleden

4 dagen geleden  - Gisteren is Diego Maradona overleden. Het was algemeen bekend dat de Argentijnse voetbalster een verslaving had. Ondanks meerdere pogingen om in herstel te komen, is hem dat helaas niet gelukt. Hij is zestig jaar geworden.

Lees verder >

Verbod op grondstoffen designerdrugs

6 dagen geleden  - Het kabinet presenteert vandaag een wetsvoorstel dat niet alleen designerdrugs, maar ook de grondstoffen daarvan moet gaan verbieden. Met de nieuwe wet wil men drugscriminaliteit ondermijnen, en drugsgebruik met name onder jongeren indammen.

Lees verder >

Online Jaarsymposium Verslaving

6 dagen geleden  - Het Jaarsymposium Verslaving zal dit jaar online plaatsvinden. Op donderdag 10 december, van 13.00 tot 17.30, kunnen professionals uit de verslavingszorg virtueel deelnemen aan het symposium.

Lees verder >

Meer alcoholgebruik door marketing

vorige week  - Alcoholmarketing leidt tot meer alcoholgebruik. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Twente. Dit lijkt een open deur, maar de stelling is nu dus wetenschappelijk onderbouwd.

Lees verder >

Verband verslavingsgedrag en smartphonegebruik

vorige week  - Excessief smartphonegebruik kán wijzen op verslavingsgedrag. Dat stellen Duitse onderzoekers.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 416 Volgende
LEES MEER...