Actueel

Cannabis veroorzaker van hartproblemen

2 dagen geleden  - Cannabis blijkt schadelijker voor het hart dan tot nu toe werd gedacht. In onderzoek van het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam werden overdoseringen met cannabis, al dan niet in combinatie met alcohol, onderzocht.

Lees verder >

Bedrijven testen werknemers illegaal op drugsgebruik

3 dagen geleden  - Een groot aantal Nederlandse bedrijven test hun personeel op drugsgebruik, terwijl dit volgens de privacywetgeving verboden is. Trouw, De Groene Amsterdammer en De Stentor schrijven dit op basis van onderzoek door het journalistieke platform Investico.

Lees verder >

DrugsDialoog vraagt mening rondom beleid lachgas

4 dagen geleden  - Platform DrugsDialoog wil Nederlandse burgers betrekken in het debat over de problematiek rondom lachgas. De Rijksoverheid wil lachgas in lijst II van de Opiumwet opnemen om de verkoop en bezit voor recreatief gebruik te verbieden. De branche ziet meer in een vergunningstelsel. Hiermee zou volgens hen een meer realistische oplossing geboden worden voor de problematiek.

Lees verder >

Het alcohol- en drugsgebruik van Nederlanders onder de loep

5 dagen geleden  - Het CBS en het Trimbos Instituut houden al jaren het aantal alcohol- en druggerelateerde incidenten bij. Benieuwd naar de bevindingen van de afgelopen jaren? Wij waren dat ook en hebben het een en ander op een rijtje gezet.

Lees verder >

Profwielrenners waarschuwen voor eetstoornissen in topsport

vorige week  - Er komen steeds meer berichten vanuit de sportwereld over de gevaren van hyperfocus op voedingsschema’s en lichaamsgewicht. De Italiaanse profwielrenner Davide Cimolai (31) vertelde in een interview met de Italiaanse wielerwebsite Bici.Pro dat hij aan het begin van zijn sportcarrière met een eetstoornis kampte, waarvan hij in herstel is.

Lees verder >

Kilo's eraf door nieuw medicijn

vorige week  - Het medicijn semaglutide zorgt voor een grote doorbraak in de behandeling van obesitas. Met een onderhuidse injectie van één milligram per week zou het mogelijk zijn om in een paar maanden tijd kilo’s vet kwijt te raken.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 426 Volgende
LEES MEER...