Actueel

Alcoholgebruik afgelopen 5 jaar stabiel

14 uur geleden  - Het alcoholgebruik in Nederland is de afgelopen vijf jaar stabiel gebleven. In de periode 2000 tot 2014 is het alcoholgebruik met ruim 15 procent gedaald, maar aan die daling is dus een einde gekomen.

Lees verder >

Proef betere hulp bij medicijnverslaving

1 dagen geleden  - Verslavingszorginstelling Novadic-Kentron is in Den Bosch een proef gestart om mensen met een medicijnverslaving beter te kunnen helpen.

Lees verder >

Disney+ waarschuwt voor roken in films

2 dagen geleden  - Disney+ is de eerste streamingdienst die waarschuwt dat er in series en films wordt gerookt. Bij zulke films wordt vooraf gemeld dat de beelden ‘tabakgerelateerde items’ bevatten.

Lees verder >

Nieuw plan voor verbetering zorg eetstoornissen

vorige week  - Een groep van experts op het gebied van eetstoornissen (K-EET) heeft op verzoek van minister de Jonge van Volksgezondheid een plan van aanpak gemaakt om de zorg rond eetstoornissen te verbeteren.

Lees verder >

Arkin organiseert voorlichtingsdagen over werken in de ggz

vorige week  - Wat kan je verwachten van een baan in de ggz? ggz-instelling Arkin hoopt antwoord te bieden op deze vraag en organiseert daarvoor een evenement waarbij voorlichting over dit werkveld gegeven wordt. Arkin is niet de enige ggz-instelling die kampt met personeelstekort en wil dat hiermee aanpakken.

Lees verder >

Spoedeisende hulp OLVG gaat patiënten screenen op verslaving

vorige week  - Vanaf volgend jaar gaat het Amsterdamse ziekenhuis OLVG Oost patiënten screenen op verslaving als zij met alcohol of druggerelateerde klachten op de spoedeisende hulp terechtkomen.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 385 Volgende
LEES MEER...