Actueel

BBC beweert dat voedingsapps eetstoornissen creëren of verergeren

6 dagen geleden  - Gewicht verliezen, calorieën tellen en lichaamsbeweging bijhouden: miljoenen mensen wereldwijd gebruiken zogeheten gezondheidsapps om hun voedingspatroon in de gaten te houden. Journalisten van BBC beweren dat deze apps eetstoornissen kunnen veroorzaken of erger maken.

Lees verder >

Netflix belooft minder rokende acteurs in series

vorige week  - Netflix gaat het goede voorbeeld geven en zal voortaan minder rokende personages in series laten zien. Dit besluit nam de populaire streamingsdienst naar aanleiding van onderzoek waaruit bleek dat in Netflix Originals veel meer wordt gerookt dan in series op traditionele tv-zenders.

Lees verder >

Sigaretten langer in zicht in winkels

vorige week  - Het uitstalverbod van sigaretten in winkels, wat eigenlijk per 1 januari 2020 in zou gaan, is uitgesteld naar 1 juli 2020.

Lees verder >

Artsen slaan alarm: verkoop omlaag, prijzen omhoog

vorige week  - Ieder Tweede Kamerlid heeft afgelopen week een persoonlijke videoboodschap gekregen waarin de noodzaak van een goed anti-rookbeleid wordt onderstreept. Aanleiding is het debat van morgen over het preventieakkoord, waarin maatregelen tegen roken worden opgenomen.

Lees verder >

Minister Grapperhaus wil praten over verbod lachgas

2 weken geleden  - Minister Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) staat open voor een verbod op lachgas, dat zei hij gisteren in het EO-programma Dit is de Dag op NPO Radio 1.

Lees verder >

Nieuwe cijfers middelengebruik tijdens zwangerschap

2 weken geleden  - Het percentage vrouwen dat op enig moment rookt tijdens de zwangerschap, is afgenomen van 9 naar 7 procent. Het percentage vrouwen dat alcohol dronk is vrijwel gelijk gebleven ten opzichte van 2016, namelijk 4,2 procent. Dat blijkt uit de Monitor Middelengebruik en Zwangerschap 2018 van het Trimbos-instituut.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 372 Volgende
LEES MEER...