Actueel

Belgische Minister negeert alcoholadvies

1 dagen geleden  - De Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block negeert het advies van de Hoge Gezondheidsraad om alcohol te verbieden onder de 18 jaar. Dat schrijft de Belgische krant De Morgen.

Lees verder >

Maatregelen voor rookvrije generatie: ‘pakje sigaretten 10 euro’

3 dagen geleden  - De regering wil grote maatregelen nemen om tot een volledige rookvrije generatie te komen. Dat blijkt uit het conceptakkoord dat staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid (VWS) met antirookclubs en gezondheidsorganisaties heeft afgesproken.

Lees verder >

Nederlanders ouder maar niet gezonder

3 dagen geleden  - Nederlanders worden gemiddeld ouder. Dat lijkt goed, maar die gemiddelde leeftijd valt in vergelijking tot andere landen tegen. Volgens onderzoekers komt dat door gezondheidsbedreigingen als bijvoorbeeld roken en alcohol drinken. Dat meldt The Guardian.

Lees verder >

Beloning helpt bij stoppen met roken

3 dagen geleden  - Stoppen met roken is kansrijker als rokers op hun werk een groepstraining volgen en beloond worden. Dit blijkt uit een studie van de Universiteit Maastricht.

Lees verder >

Tabaksindustrie betaalt Jan Roos’ ‘betuttelingscampagne’

3 dagen geleden  - Journalist Jan Roos is een ‘betuttelingscampagne’ gestart tegen onder andere anti-tabaksmaatregelen. De campagne wordt betaald door de tabaksindustrie. Dat meldt AD vandaag.

Lees verder >

Drugsgebruik veroorzaakt steeds vaker hartproblemen

4 dagen geleden  - Cardioloog Robert Riezebos van het OLVZ in Amsterdam ziet steeds meer patiënten met hartfalen, hartritmestoornissen en onlangs nog een sterfgeval door het gebruik van onder andere cocaïne, speed en xtc. Dat meldt de Telegraaf.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 334 Volgende
LEES MEER...