Actueel

Minder alcoholgebruik jongeren Volendam door IJslandmodel

7 uur geleden  - De jongeren in Edam en Volendam beginnen zo’n twee jaar eerder met drinken dan tieners elders in het land, zo meld het AD vandaag. De gemeente wil dit terugdringen door het LEF programma, wat gebaseerd is op het IJslandse model.

Lees verder >

Alcoholtest bij starten auto kan in 2022 verplicht worden

10 uur geleden  - Vanaf 2022 kan een auto pas gestart worden zodra een blaastest is afgenomen. Als het Europese Parlement dit voorstel van de Europese Commissie goedkeurt kan deze nieuwe regel realiteit worden.

Lees verder >

Blokhuis doet geen uitspraken over oplossen wachttijden ggz

3 dagen geleden  - Staatssecretaris Paul Blokhuis weigert uitspraken te doen over wanneer de wachtlijsten van de ggz weggewerkt moeten zijn, zei hij gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer. Blokhuis stemde wel in met de compromis om binnenkort voor elke hoofddiagnosegroep (waaronder eetstoornissen) een verwachte doelstelling voor aankomend jaar te stellen.

Lees verder >

Dalend aantal gebruiksruimten en nadruk op herstel

3 dagen geleden  - Ten opzichte van 2013 is het aantal gebruiksruimten weer gedaald. Ook het aantal bezoekers lijkt te zijn gedaald. Dat blijkt uit een nieuwe inventarisatie van gebruiksruimten door het Trimbos-instituut.

Lees verder >

‘Missie ’val van de tabaksindustrie’ is nog niet geëindigd’

4 dagen geleden  - De rechtszaak die strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq tegen de tabaksindustrie wilde aanspannen, komt er definitief niet. Het Gerechtshof heeft de klacht op juridisch technische gronden niet gehonoreerd, omdat de tabaksfabrikanten niks illegaals doen.

Lees verder >

Kabinet pakt dronken snor- en bromfietsers aan

4 dagen geleden  - Vandaag presenteert het kabinet het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 (SPV). Bestuurders van snor- en bromfietsen die rijden onder invloed zullen harder aangepakt worden.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 342 Volgende
LEES MEER...