Actueel

Sluiting methadonverstrekking zorgt voor onrust onder Amsterdamse verslaafden

9 uur geleden  - Verslaafden die gebruik maken van de Amsterdamse methadonverstrekking zijn weer aangewezen op straatdealers. Door een tekort aan personeel is het afgiftepunt sinds december elke avond gesloten.

Lees verder >

Koninklijke kost

1 dagen geleden  - Vier Koningsdag met deze lekkere hapjes.

Lees verder >

Austin Powers-acteur Verne Troyer (49) overleden

1 dagen geleden  - Verne Troyer, de acteur die het meest bekend is om zijn rol als Mini-Me in de films van Austin Powers, is op 49-jarige leeftijd overleden. Hoewel een doodsoorzaak niet is gemeld, was Troyer alcoholverslaafd en depressief.

Lees verder >

Medicijn tegen terugval niet meer leverbaar

2 dagen geleden  - Een medicijn dat terugval bij alcoholverslaving helpt voorkomen (Refusal) is niet meer leverbaar. Naar verwachting zal ook Antabus binnenkort niet meer beschikbaar zijn, meldt de Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde (VVGN). Ook andere geneesmiddelen die gebruikt worden binnen de verslavingszorg zijn niet meer, of moeilijker, te verkrijgen.

Lees verder >

Steeds minder mensen roken

5 dagen geleden  - Rookte in 2016 nog 24,1 procent van de Nederlanders, in 2017 is dat gedaald naar 23,1 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS, het Trimbos-instituut en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Lees verder >

Games overtreden regels voor gokken

6 dagen geleden  - Verschillende populaire games overtreden de Nederlandse regels voor kansspelen. De spellen bevatten elementen die met gokken te maken hebben, zo oordeelt de Kansspelautoriteit.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 311 Volgende
LEES MEER...